Način pripreme
Mleveno meso se pomeša sa začinima i jajetom.
Malo vlažnim rukama formirajte male ćuftice. Ćuftice sam pekla u fritezi na programu pečenje 15 minuta na 185 stepeni.
Možete ih pržiti u tiganju ili peći u rerni.
Napravila sam špagete od tikvica sa spiralizatorom. Koristio sam dodatak za taljatele jer sam želeo da budu šire. Tikvice se ne sole i ne dodaje se masnoća. Začine se nakon pečenja.
Peći na programu pečenje (roast) 3 minuta na 190 stepeni. Ako ih vaš spiralizator čini tanjim od špageta, pecite ih 2 minuta.
Takođe ih možete kuvati u tiganju sa poklopcem 2-3 minuta.
Sve sastojke za paradajz sos stavite u šerpu i mešajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Kombinujte taljatele od tikvica sa ćufticama i paradajz sosom u lepom tanjiru.