Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slani paj od lisnatog testa sa tikvicama

Slani paj od lisnatog testa sa tikvicama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Slani paj od lisnatog testa sa tikvicama
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Odličan i mnogo aromatičan slani paj sa tikvicama i mocarelom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g
  • sos za picu - 4 supene kašike
  • tikvice - 2 komada
  • mocarela - 200 g
  • parmezan - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo dve male tikvice, ne ljuštimo ih, na tanke krugove. Tikvice posipamo solju i promešamo.

Ocedimo i isečemo dve kugle mocarele takođe na tanke komade.

Koristimo hladno lisnato testo, odvijamo i stavljamo na papri.

Sečemo dve trake od njega, a od preostalog testa zajedno sa papirom stavljamo u pravougaoni pleh prečnika manjeg nego od testa.

Tako se dobija mala ivica.

Izbusišimo testo viljuškom i namažemo sa nekoliko kašika domaćeg sosa za picu i pastu. Druge začine nisam stavljala pošto je sos aromatičan, ali možete dodati začine po ukusu.

Preko sosa ređamo kriške tikvica, ja sam stavljala sa kriškama mocarele i malo ih preklopila.

Tikvice obilno posipamo rendani parmezanom i prelivamo sa malo maslinovog ulja.

Odozgo poređamo odsečene trake lisnatog testa kao rešetku.

Stavljamo slani paj da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Slani paj sa lisnatim testom i tikvicama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: