Način pripreme
Isečemo dve male tikvice, ne ljuštimo ih, na tanke krugove. Tikvice posipamo solju i promešamo.
Ocedimo i isečemo dve kugle mocarele takođe na tanke komade.
Koristimo hladno lisnato testo, odvijamo i stavljamo na papri.
Sečemo dve trake od njega, a od preostalog testa zajedno sa papirom stavljamo u pravougaoni pleh prečnika manjeg nego od testa.
Tako se dobija mala ivica.
Izbusišimo testo viljuškom i namažemo sa nekoliko kašika domaćeg sosa za picu i pastu. Druge začine nisam stavljala pošto je sos aromatičan, ali možete dodati začine po ukusu.
Preko sosa ređamo kriške tikvica, ja sam stavljala sa kriškama mocarele i malo ih preklopila.
Tikvice obilno posipamo rendani parmezanom i prelivamo sa malo maslinovog ulja.
Odozgo poređamo odsečene trake lisnatog testa kao rešetku.
Stavljamo slani paj da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Slani paj sa lisnatim testom i tikvicama je gotov.