Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Savršena pita od mlevenog mesa i luka

Savršena pita od mlevenog mesa i luka

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Savršena pita od mlevenog mesa i luka
Fotografije: veronnika_pavlova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ukusna pita sa korama, mlevenim mesom i lukom za svačiji ukus"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz - 1 komad
  • mleveno meso - 1 kg mešavina
  • so - 2 prstohvata po ukusu
  • biber - 2 prstohvata mleveni po ukusu
  • čubar - 2 prstohvata suvog ili origana
  • kore za pitu - 1 pakovanje, fine
  • kravlji maslac - 200 g
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste luka se sitno iseckaju i proprže u tiganju na zagrejanom ulju.

Dodajte sitno seckani paradajz i mleveno meso i dobro promešajte.

Ostavlja se na laganoj vatri da se prži dok ne postane mrvičasto.

Zatim se dodaju začini i smesa se skida sa ringle.

Kore za pitu rasporedite po dve, na pleh sa papirom za pečenje ispod. Namazati obilno sa malo prethodno otopljenog maslaca i na vrh staviti 2-3 kašike smese sa mlevenim mesom i začinima.

Prekrivaju se sledećim parom nauljenih kora, odozgo se stavlja fil i taj proces se nastavlja dok se ne potroše kore i smesa.

Kada je gotova, isecite pitu sa mlevenim mesom na kvadrate i sipajte ostatak otopljenog maslaca.

Pitu sa prazilukom pecite u umereno zagrejanoj rerni 30 minuta dok ne porumeni i pojavi se hrskava korica.

Još topla se seče i servira i odozgo posuta sa malo šarene soli.

Uživajte u savršenoj piti od mlevenog mesa i luka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršena kao što joj ime kaže!
22.08.2023 13:44