Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Brauni torta sa borovnicama i maskarponeom

Brauni torta sa borovnicama i maskarponeom

Jahya GonejaJahya Goneja
Početnik
315
Brauni torta sa borovnicama i maskarponeom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Brauni torta sa borovnicama i maskarponeom je raskoš koji možete pripremiti u svako doba ovog leta"

Potrebni sastojci

  • kakao - 3 supene kašike
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • kravlji maslac - 250 g
  • brašno - 2 šolje
  • žumanca - 4 komada
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • belanca - 4 komada
  • čokolada - 200 g
  • kravlji maslac - 30 g
  • sveže mleko - 70 ml
  • maskarpone - 500 g
  • pavlaka - 500 ml, slatka
  • džem od borovnica - 200 g
  • borovnice - 200 g, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Kakao, šećer, vodu i 250 g maslaca stavljamo da vatru da provre.

Nakon što se smesa malo ohladi dodajemo brašno, umutimo sa praškom za pecivo žumanca i belanca na sneg.

Od testa pečemo tri tanke kore na temperaturi 160 stepeni.

Pavlaku umutimo mikserom dok se ne zgusne, dodajemo maskarpone i džem od borovnica i ponovo mešamo.

Dva dela dobijenog krema stavljamo između kora sa svežim borovnicama zajedno, jednu trećinu ostavljamo za dekoraciju.

Dobro je da se kore za tortu malo ohlade pre mazanja kremom, pošto kada su tople, krem se topi.

Čokoladu, mleko i 30 g maslaca rastopimo na tihoj vatri. Dobijenom glazurom prelivamo čokoladnu tortu.

Ostavljamo na pola sata-sat u frižideru sa preostalim kremom, nakon toga ukrašavamo brauni tortu sa borovnicama i maskarponeom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: