Način pripreme
Tečnu životinjsku pavlaku umutimo mikserom, ne preterujemo sa mućenjem da se ne preseče. Postepeno u posudu dodajemo polovinu šećera i vanilu, ponovo mutimo mikserom.
Borovnice izgnječimo viljuškom, posipamo sa 1 supenom kašikom šećera u prahu, dodajemo 2 supene kašike krema od pavlake i mešamo da se šećer rastopi.
Kiselu pavlaku pomešamo sa preostalim šećerom u prahu i dodajemo u posudu u životinjsku pavlaku. Mešamo spatulom.
Smesu od borovnica dodajemo u smesu od pavlake i mešamo spatulom pažljivo, tako da u smesi ostanu beli delovi.
Nekoliko supenih kašika džema /slatko od celog šumskog voća prebacujemo u posudu za sladoled i namažemo dno i ivice posude sa njim.
Dodajemo smesu za jogurt sladoled, ređamo i preostali džem i ukrašavamo odozgo sa njim. Posudu pokrivamo streč folijom, zatvaramo poklopac i stavljamo u zamrzivač minimum 5 sati.
Gotov domaći sladoled od borovnica serviramo u posudama, ukrašen listovima sveže mente.
Neka vam je slatko sa mojim jogurt sladoledom sa borovnicama i džemom!