Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir sa kečapom, belim lukom i ruzmarinom

Krompir sa kečapom, belim lukom i ruzmarinom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Krompir sa kečapom, belim lukom i ruzmarinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusan krompir pripremljen u rerni koji možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • kečap - 4 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašika
  • ruzmarin
  • beli luk - pola glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Biramo mali krompir. Dobro ga operemo i isečemo na pola pa svaku polovinu ponovo na 2. Ne ljuštim ga , ukusniji je sa korom.

Krompir sipam u vatrostalnu posudu i posolim. Dodajem kečap, senf, ulje i mešam.

Beli luk se oljušti i sitno isecka, može i da se izgnječi. Otkinem grančice ruzmarina - uzimam samo male iglice, bez peteljki, i posipam krompir. Na kraju dodam cele grančice ruzmarina.

Pečem u rerni na 200 stepeni sa poklopcem, skidajući ga pred kraj. Gotovo je za oko 40 minuta.

Kad izvadim iz rerne dodam malo maslaca i poklopim, pustim da se istopi, pa je pečeni krompir gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: