Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Brza predjela»Zapečena švargla sa lukom i jajima

Zapečena švargla sa lukom i jajima

Zapečena švargla sa lukom i jajima
Fotografije: Djemile Cheshlieva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Spremićemo poslasticu za nekoliko minuta i sve ćemo počastiti ukusnim obrokom"

Potrebni sastojci

  • švargla - 600 g
  • luk - 2 velike glavice
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite luk. Sitno ga iseckajte. Dinstajte ga na masnoći dok ne omekša.

Švarglu iseći na kockice. Dodajte je u dinstani luk i promešajte. Kuvajte 2-3 minuta uz stalno mešanje.

Sipajte smesu u odgovarajuću tepsiju. Formirajte četiri gnezda i razbijte jaja u njih.

Stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite predjelo oko 12 minuta dok jaja ne budu gotova.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.

Zapečena švargla sa lukom i jajima je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: