Boranija gratin

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Boranija gratin
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
08/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Boranija i slanina se spajaju da naprave veoma ukusno zapečeno jelo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • slanina - 250 g
  • kačkavalj - 150 g
  • maslac - 4 kašike
  • krutoni - 100 g
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Opranu i očišćenu boraniju skuvajte u slanoj vodi.

U dubljoj posudi na 1/2 maslaca propržiti seckani luk i beli luk dok ne porumene u karamel. Dodajte seckanu slaninu i takođe propržite je.

Pospite brašno pa dodajte mleko – trebalo bi da dobijete ređi bešamel sos.

Zatim dodajte kačkavalj.

Dodajte boraniju u sos i prebacite u pleh. Na vrh stavite krokete koje ste pomešali sa preostalim maslacem.

Zapečeno jelo stavite da se peče pola sata u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Gratin od boranije je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: