Punjene paprike

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Punjene paprike
Fotografije: Korisnik#308162
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Klasika je večna, a punjene paprike u kulinarstvu to i dokazuju"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 kom.
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 150 g
  • luk - 1/2 glavice
  • celer, koren - 40 g
  • šargarepa - 1 komad
  • univerzalni suvi začin - 1 s.k.
  • biber - po ukusu
  • paradajz pasirani - 300 ml
  • kečap - 50 ml
  • ulje - da prekrije dno šerpe
  • peršun, seckani - nekoliko grančica
  • aleva paprika - 1 k.k.
  • brašno - 1 s.k. + 1 k.k.
  • krompir - za zatvaranje paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike oprati i očistiti od semenki.

Po želji malo posoliti unutrašnjost.

Na malo ulja ispržiti seckani crni luk pa dodati celer i šargarepu, prethodno iseckane na kockice. Kad se to malo uprži dodati mleveno meso.

Meso pržiti petnaestak minuta uz često mešanje da sva voda ispari. kad počne da se lepi za dno posude dodati pirinač, začine i seckani peršun, kao i 1 s.k. brašna i skloniti sa šporeta.

Pripremljenim nadevom puniti paprike i svaku zatvoriti tankim kolutom krompira ili paradajza.

Preliti pasiranim paradajzom i kečapom i dodati vode, ali paziti da tečnost ne prekrije paprike. Ostaviti oko 1-2 cm od vrha paprika.

Poklopiti ili prekriti aluminijumskom folijom i peći punjene paprike u zagrejanoj rerni oko 1 sat.

Ukoliko sos nije dovoljno gust, razmutiti 1 k.k. brašna i po ukusu aleve paprike u malo vode i umešati, pa peći u rerni još nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: