Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Apetisani»Apetitka turšija sa ljutim papričicama i belim lukom

Apetitka turšija sa ljutim papričicama i belim lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Apetitka turšija sa ljutim papričicama i belim lukom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Apetitka sa ljutim paprikama i belim lukom, koju treba da poslužite uz mekani i još uvek topli hleb iz domaće rerne"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1 kg, tanke i dugačke
  • crvena paprika - 2 kg
  • paradajz - 4 kg
  • jabukovo sirće - 2 šolje
  • ulje - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • sol - 3 kašike
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 3 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Ljuta paprika se očisti od drški, iseče na srednje komade i opere.

Crvene paprike se ispeku u aparatu za pečenje paprika ili na ploči, oljušte se i očiste od drški i semenki.

Isecite ih na male komade.

Paradajz se opere, oljušti i sitno isecka.

U šerpu u kojoj će se kuvati apetitka salata se sipa jabukovo sirće, ulje, so i šećer.

Dobro promešajte i dovedite marinadu do ključanja.

Zatim dodajte seckane ljute paprike.

Posle 5 minuta dodajte seckane pečene crvene paprike.

Stalno mešajte, nakon 5 minuta dodajte seckani paradajz.

Pustite mešavinu da se kuva na srednjoj vatri 20 minuta nakon ključanja, a zatim sklonite sa vatre.

Peršun se očisti, opere i sitno isecka.

Oljuštite beli luk bez rezanja.

U smesu se dodaju peršun i beli luk nakon što se skine sa vatre.

Smesa sa apetitkom se sipa u tegle i steriliše 30 minuta posle ključanja.

Mešavina za ovu apetitku turšija sa ljutom paprikom i belim lukom je za 16 komada srednjih tegli zimnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: