Način pripreme
Crvene paprike oprati.
Kape se odsecaju od strane drške, a kape se ne odbacuju. Seme paprike se očisti.
Luk se očisti, opere i sitno isecka.
U dubljem tiganju se zagreje ulje i u njega se doda seckani crni luk koji se na srednjoj vatri prži do zlatne boje.
Paradajz 1200 g se opere i oljušti. Isecka se na sitno.
Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
Čenovi belog luka se oljušte i iseku na kriške.
Nakon što se luk proprži, dodajte alevu papriku, promešajte i dodajte seckani paradajz, peršun, beli luk, so i biber miks.
Dobro promešajte i kuvajte 20 minuta, povremeno mešajući.
Operite pirinač u čistoj vodi i dodajte ga nakon 20 minuta kuvanja povrća.
Dobro promešajte i kuvajte još 10 minuta dok pirinač ne upije tečnost.
Smesa se skloni sa vatre i ostavi da se ohladi 10 minuta.
Paprike se pune smesom i ređaju u duboki pleh.
Preostali paradajz se opere i narenda.
U rendani paradajz dodajte 1 litar vode i dobro promešajte.
Prelijte tečnost preko paprika.
Pecite punjene paprike sa pirinčem od 1939. godine 60 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.