Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Punjene paprike sa pirinčem iz 1939. godine

Punjene paprike sa pirinčem iz 1939. godine

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Punjene paprike sa pirinčem iz 1939. godine
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
02/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Ne nailazite svaki dan na recept za punjene paprike iz 1939. godine"

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 2, 5 kg
  • ulje - 50 ml
  • luk - 4 komada
  • paradajz - 1200 g za nadev + 4 komada za preliv
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
  • biber mešavina - 3 prstohvata
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pirinač - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene paprike oprati.

Kape se odsecaju od strane drške, a kape se ne odbacuju. Seme paprike se očisti.

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

U dubljem tiganju se zagreje ulje i u njega se doda seckani crni luk koji se na srednjoj vatri prži do zlatne boje.

Paradajz 1200 g se opere i oljušti. Isecka se na sitno.

Peršun se očisti, opere i sitno isecka.

Čenovi belog luka se oljušte i iseku na kriške.

Nakon što se luk proprži, dodajte alevu papriku, promešajte i dodajte seckani paradajz, peršun, beli luk, so i biber miks.

Dobro promešajte i kuvajte 20 minuta, povremeno mešajući.

Operite pirinač u čistoj vodi i dodajte ga nakon 20 minuta kuvanja povrća.

Dobro promešajte i kuvajte još 10 minuta dok pirinač ne upije tečnost.

Smesa se skloni sa vatre i ostavi da se ohladi 10 minuta.

Paprike se pune smesom i ređaju u duboki pleh.

Preostali paradajz se opere i narenda.

U rendani paradajz dodajte 1 litar vode i dobro promešajte.

Prelijte tečnost preko paprika.

Pecite punjene paprike sa pirinčem od 1939. godine 60 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: