Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Punjene paprike sa pirinčem iz 1939. godine

Punjene paprike sa pirinčem iz 1939. godine

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k125
Punjene paprike sa pirinčem iz 1939. godine6 / 6
02/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Ne nailazite svaki dan na recept za punjene paprike iz 1939. godine"

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 2, 5 kg
  • ulje - 50 ml
  • luk - 4 komada
  • paradajz - 1200 g za nadev + 4 komada za preliv
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
  • biber mešavina - 3 prstohvata
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pirinač - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene paprike oprati.

Kape se odsecaju od strane drške, a kape se ne odbacuju. Seme paprike se očisti.

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

U dubljem tiganju se zagreje ulje i u njega se doda seckani crni luk koji se na srednjoj vatri prži do zlatne boje.

Paradajz 1200 g se opere i oljušti. Isecka se na sitno.

Peršun se očisti, opere i sitno isecka.

Čenovi belog luka se oljušte i iseku na kriške.

Nakon što se luk proprži, dodajte alevu papriku, promešajte i dodajte seckani paradajz, peršun, beli luk, so i biber miks.

Dobro promešajte i kuvajte 20 minuta, povremeno mešajući.

Operite pirinač u čistoj vodi i dodajte ga nakon 20 minuta kuvanja povrća.

Dobro promešajte i kuvajte još 10 minuta dok pirinač ne upije tečnost.

Smesa se skloni sa vatre i ostavi da se ohladi 10 minuta.

Paprike se pune smesom i ređaju u duboki pleh.

Preostali paradajz se opere i narenda.

U rendani paradajz dodajte 1 litar vode i dobro promešajte.

Prelijte tečnost preko paprika.

Pecite punjene paprike sa pirinčem od 1939. godine 60 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: