Način pripreme
Počinjemo sa sitnim sečenjem luka. Oljuštite, operite i isecite šargarepu na male kriške.
Na maslinovom ulju ili ulju propržite luk. Nakon što luk dobije zlatnu nijansu, dodajte mu prethodno oprani pirinač.
Kada pirinač upije masnoću i postane „staklast“, dodajte šargarepu i šoljicu vode.
Zatim dodajte paradajz pire iz konzerve. Sve vreme mešajte da pirinač ne zagori na dnu.
Posolimo po ukusu, dodajemo i kašiku šećera da smanjimo kiselost paradajza.
Dok se smesa kuva, soju u zrnu sipajte u posudu, dodajte kim, jednu šolju ključale vode i dobro promešajte. Nakon što soja upije svu vodu, dodajte je u smesu i dobro promešajte.
Ostavimo na tihoj vatri da se kuva oko 10 minuta, za to vreme operemo i očistimo paprike. Počinjemo da punimo paprike smesom i ređamo ih u odgovarajući pleh.
U pleh sa posnim punjenim paprikama dodajte čašu vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni - pecite oko sat vremena.
Kada su gotove možemo poslužiti sa kiselim mlekom i peršunom ako ne želite potpuno posnu verziju vegetarijanskih punjenih paprika.