Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Vegetarijanske punjene paprike

Vegetarijanske punjene paprike

Nashata KuhnyaNashata Kuhnya
Početnik
8528
Vegetarijanske punjene paprike
Fotografije: Nashata Kuhnya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Sa takvim vegetarijanskim punjenim paprikama ne treba vam uopšte nikakvo meso"

Potrebni sastojci

  • paprike - oko 10 komada
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • soja - 1 1/2 šolja u granulama
  • paradajz pire - 1 konzerva
  • kumin
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa sitnim sečenjem luka. Oljuštite, operite i isecite šargarepu na male kriške.

Na maslinovom ulju ili ulju propržite luk. Nakon što luk dobije zlatnu nijansu, dodajte mu prethodno oprani pirinač.

Kada pirinač upije masnoću i postane „staklast“, ​​dodajte šargarepu i šoljicu vode.

Zatim dodajte paradajz pire iz konzerve. Sve vreme mešajte da pirinač ne zagori na dnu.

Posolimo po ukusu, dodajemo i kašiku šećera da smanjimo kiselost paradajza.

Dok se smesa kuva, soju u zrnu sipajte u posudu, dodajte kim, jednu šolju ključale vode i dobro promešajte. Nakon što soja upije svu vodu, dodajte je u smesu i dobro promešajte.

Ostavimo na tihoj vatri da se kuva oko 10 minuta, za to vreme operemo i očistimo paprike. Počinjemo da punimo paprike smesom i ređamo ih u odgovarajući pleh.

U pleh sa posnim punjenim paprikama dodajte čašu vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni - pecite oko sat vremena.

Kada su gotove možemo poslužiti sa kiselim mlekom i peršunom ako ne želite potpuno posnu verziju vegetarijanskih punjenih paprika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: