Način pripreme
Pileće grudi se iseku na tanke šnicle, pažljivo se udare čekićem za meso, posipaju biberom i solju i nekim začinskim biljem. Namažite sir sa jedne strane, uvijte rolnu da sir bude unutra.
Rolat staviti u dublji tiganj, posuti začinima (ako nemate gotovu smesu, onda možete da izmešate i sameljete ruzmarin, majčinu dušicu i žalfiju).
U šerpi istopite maslac i dodajte maslinovo ulje, stavite izgnječeni i mleveni beli luk i zagrejte minut.
Pržite pileći rolat sa svake strane (otprilike 3 minuta po strani).
Dodajte nekoliko listova žalfije.
Pojačajte vatru i sipajte deo vina 40 ml, pustite da alkohol ispari. Ulijte preostalo vino, smanjite vatru i dinstajte oko 5-6 minuta.
Dodajte pečurke, pokrijte poklopcem i pustite da se pileće rolnice krčkaju na laganoj vatri oko 20 minuta.
Dok se dinstaju, pazite da sos ne ispari. Po potrebi dodajte vrući bujon.
Kada je piletina sa pečurkama gotova, možete razblažiti 1 kašičicu senfa i nekoliko kašika pavlake (ili kiselog mleka) u dobijeni sos po želji ili jednostavno poprskajte maslinovo ulje.
Prijatno sa mojim ukusnim pilećim rolnicama sa šumskim pečurkama!