Način pripreme
Isecite pile na porcije. U posudi pomešajte maslinovo ulje sa začinima za pile, promešajte. Ovom smesom namažite svako parče piletine i stavite u pleh, između njih stavite cele, neoljuštene čenove belog luka i sipajte vino i bujon. Pokrijte pleh folijom i pecite na 180 stepeni 60 minuta.
Pečurke očistite i isecite tanko, stavite maslac i kašiku maslinovog ulja u tiganj i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Začinite solju i biberom, izvadite pile iz rerne, skinite foliju i stavite pečurke oko mesa. Pecite još 10 minuta dok ne meso ne dobije lepu boju odozgo. Prilikom serviranja stavite parče piletine, pečurke i malo sosa od pečenja.
Napomena: Pečurke krimini liče na šampinjone. Imaju žuto-braon/tamnobraon boju, tvrđe su i zasićenijeg ukusa, one su nedovoljno porasle pečurke portobelo i zato ih zovu bejbi portobelo. Možete ih naći u većim supermarketima ili ih zamenite sa šampinjonima.