Način pripreme
Krastavci se dobro operu.
Isecite ih na tanke trake ljuštilicom za krompir, ostavljajući pola krastavca.
Isečene trake posolite i rasporedite na kuhinjski papir da se ocede.
Kozji sir sitno izmrviti i staviti u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Mirođiju i mladi beli luk se očiste, operu i sitno iseckaju.
Orasi se izlome na velike komade.
U sir dodajte sitni sir i kajmak i dobro promešajte.
Zatim se u smesu dodaju sitno iseckana mirođija i mladi beli luk, orasi, sveži origano, sok od limuna, so, mešavina bibera i mediteransko bilje.
Smesu dobro izmešajte.
Posude u koje će se stavljati Šarlota prekrivene su folijom za sveže skladištenje.
Zatim se ređaju trake krastavca, a kada se poređaju, moraju se preklapati i pokrivati celu posudu.
Odozgo sipajte smesu, jako dobro rasporedite i poravnajte, a na slani krem na kraju poređajte kolutove krastavca.
Ostavlja se u frižideru 3 sata, nakon čega se posude prevrnu na tanjir.
Slana Šarlota sa kozjim sirom i kajmakom je spektakularno i ukusno predjelo.