Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slana Šarlota sa kozjim sirom i kajmakom

Slana Šarlota sa kozjim sirom i kajmakom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Slana Šarlota sa kozjim sirom i kajmakom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Slana Šarlota sa kozjim sirom i kajmakom je spektakularno i ukusno predjelo."

Potrebni sastojci

  • krastavci - 3 komada
  • kozji sir - 500 g
  • sitni sir - 600 g
  • kajmak - 200 g
  • orasi - 50 g
  • mirođija - 1 veza
  • sveži origano - 2 kašike.
  • maldi beli luk - 1 veza
  • sok od limuna - 3 kašike
  • so - 1/4 kašičice. + za soljenje traka od krastavca
  • mešavina bibera - 3 prstohvata
  • univerzalni začin - 1 kašika, mediteransko bilje
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavci se dobro operu.

Isecite ih na tanke trake ljuštilicom za krompir, ostavljajući pola krastavca.

Isečene trake posolite i rasporedite na kuhinjski papir da se ocede.

Kozji sir sitno izmrviti i staviti u posudu u kojoj će se mešati smesa.

Mirođiju i mladi beli luk se očiste, operu i sitno iseckaju.

Orasi se izlome na velike komade.

U sir dodajte sitni sir i kajmak i dobro promešajte.

Zatim se u smesu dodaju sitno iseckana mirođija i mladi beli luk, orasi, sveži origano, sok od limuna, so, mešavina bibera i mediteransko bilje.

Smesu dobro izmešajte.

Posude u koje će se stavljati Šarlota prekrivene su folijom za sveže skladištenje.

Zatim se ređaju trake krastavca, a kada se poređaju, moraju se preklapati i pokrivati celu posudu.

Odozgo sipajte smesu, jako dobro rasporedite i poravnajte, a na slani krem na kraju poređajte kolutove krastavca.

Ostavlja se u frižideru 3 sata, nakon čega se posude prevrnu na tanjir.

Slana Šarlota sa kozjim sirom i kajmakom je spektakularno i ukusno predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: