Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa crnom čokoladom

Piletina sa crnom čokoladom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Piletina sa crnom čokoladom
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pogodan prilog za piletinu sa crnom čokoladom je po želji, ali je ukusna i bez njega."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komad
  • proseko - 500 ml, belo vino
  • belo vinsko sirće - 3 kašike
  • divlja mirođija - 2 kašike, seme
  • karanfilić - 2 cela zrna
  • crna čokolada - 30 g rendana
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • maslinovo ulje - 4 kašike, visoki kvalitet
  • šećer - 1 kašika
  • prstohvat soli
  • prstohvat čilija po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite meso u marinadu sa vinom preko noći.

Seme mirođije i karanfilić zajedno sa komadićima čokolade izmrvite u avanu i ostavite sa strane.

Luk naseckajte i dinstajte dok ne omekša, u veći tiganj sipajte maslinovo ulje, pojačajte vatru i dodajte pileće batake.

Periodično okrećite na sve strane dok ne bude ravnomerno prženo do zlatne boje.

Dodajte čokoladnu mešavinu, izmrvljene semenke mirođije i karanfilić, so, šećer i čili pomešani i promešani sa sirćetom.

Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem i ostavite da se krčka oko 30-40 minuta. Po potrebi dodajte malo vina.

Pogodan prilog za piletinu sa crnom čokoladom je po želji, ali je ukusna i bez njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: