Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćureća supa»Ćureća supa sa žalfijom i rezancima od i pirinča

Ćureća supa sa žalfijom i rezancima od i pirinča

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureća supa sa žalfijom i rezancima od i pirinča
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Ćureća supa sa žalfijom i pirinčanim rezancima - ekonomično, ali zdravo i ukusno"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • lovorov list - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • žalfija - 3 grančice sveže
  • origano - 3 grančice sveže
  • peršun - 1 veza
  • pirinčani rezanci - 150 g
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake očistite i dobro operite .

Stavite ih u duboku šerpu, dodajte lovorov list, posolite i prelijte hladnom vodom.

Pustite ih da se skuvaju, povremeno skidajući penu.

Kada su skuvani, izvadite batake i lovorov list iz šerpe bez bacanja bujona.

Batake odvojite od kostiju, uklanjaju se male kosti i seku na male komade.

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

Peršun se očisti, opere i sitno isecka.

Sveža žalfija i origano se operu i listovi se sitno iseckaju.

Bujon se procedi i dovede do ključanja, pa se dodaju seckano meso i crni luk.

Ćureću supu kuvajte 20 minuta, pa dodajte seckanu žalfiju, origano i peršun.

Dobro promešajte i dodajte pirinčane rezance.

Prokuvajte ćureću supu sa žalfijom i pirinčanim rezancima još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti