Način pripreme
Prvo operite carski pirinač, posolite i pobiberite, promešajte i prokuvajte na jakoj vatri, ali posle ključanja odmah smanjite na tihu vatru i kuvajte poklopljeno najmanje 15 minuta ili dok se sva tečnost ne upije.
Dok čekate da se pirinač skuva, očistite škampe.
Prepolovila sam ih ako su jako veliki. Ako koristite manje, nema potrebe da ih sečete.
Zagrejte ulje na visokoj temperaturi u kineskom vok tiganju.
Sipajte škampe samo nekoliko minuta, stalno mešajući da ne izgore. Imajte na umu da blanširanim škampima nije potrebna duga toplotna obrada.
U tanjire formirajte plato od kuvanog pirinča i na njega rasporedite pripremljene škampe.
Po želji dodajte slatki čili sos.
Kraljevski škampi na kanapeu od carskog pirinča odlično idu uz ohlađeno belo suvo vino i imate divnu romantičnu večeru ;-).
Prijatno!