Način pripreme
Priprema je mnogo jednostavnija nego što mislite. Podloga koja se sastoji od kora od oraha punjenih samo kremom, zatim ukrašenih po ukusu čokoladicama i orasima. Rezultat je mekan i kremast desert, aromatičan i pre svega sa odličnim efektom kao desert.
Dajem vam recept za ono najvažnije i najosnovnije u torti od oraha, a to su kore za tortu!
Priprema:
Da biste započeli pripremu kore za tortu od oraha sa pavlakom i čokoladom, potrebno je da krenete od osnove, odnosno pripreme torte od oraha. Prvo ćete morati da razbijete orahe i izvadite plodove, koje morate fino izmrviti.
U međuvremenu fokusirajte se na jaja, jer treba odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa šećerom električnim mikserom dok se ne dobije dobro umućena i vazdušasta smesa u koju ćete dodati mleko koje treba da bude sobne temperature i ulje (ulje od semena).
Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilu i sve pažljivo promešajte. Dodajte orahe, a u međuvremenu pređite na belanca, koje treba umutiti u čvrst sneg sa prstohvatom soli. U prethodno pripremljenu smesu dodajte belanca veoma delikatnim pokretima odozgo prema dole dok ne dobijete veoma homogenu i mekanu smesu koju morate preneti u prethodno nauljen i brašnom posut kalup prečnika 24 cm.
Kada se to uradi, domaću tortu staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok ne porumeni na površini i test čačkalicom u sredini torte ne bude suva. Ako čačkalica i dalje sadrži tragove testa, nastavite sa pečenjem još nekoliko minuta.
Kada je poslastica sa orasima gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi, a da se fokusirate na pavlaku koji morate umutiti u sneg zajedno sa šećerom u prahu.
Kada se kolač od oraha jako ohladi, možete ga podeliti na tri kore i nastaviti sa filom. Prvi sloj torte stavite na tacnu ili tanjir za serviranje, navlažite rastvorom mleka i kafe i rasporedite prvi sloj krema. Dodajte komadiće čokolade i stavite drugu koru za tortu.
Nastavite na ovaj način dok ne dodate treću koru. Završite tako što ćete površinu i stranice ukrasiti preostalim kremom i sve ukrasiti čokoladom i mlevenim orasima.
Tortu od oraha ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata pre nego što je poslužite gostima. Torta od oraha sa pavlakom i čokoladom je veoma bogat i aromatičan desert, pogodan za posebne prilike, godišnjice ili čak rođendane.
Uživajte u klasičnoj kori za tortu od oraha!