Način pripreme
Recept za hleb od banane bez glutena inspirisan je sličnim hlebom, ali sam ga nadogradio i mislim da je ispao jako dobro. Barem su takve ocene onih koji su ga probali.
Prvo:
Stavite banane, urme, med i rum u blender. Sameljite do homogene smese.
Zatim dobijenu aromatičnu pulpu banane sipam u posudu i dodam jaja, brašno i prašak za pecivo.
Ja sam lično mešao mešavinu planetarnim mikserom, ali sam siguran da će uspeti i bilo koji drugi.
Pošto se homogenizuje, prebacujem u pleh koji ste prethodno premazali uljem i brašnom.
Slatki hleb pecite na 170-180 stepeni oko 40-50 minuta, ja sam pokušao da ga zapečem sa gornje strane (kada se radi sa bezglutenskim brašnom sve je mnogo teže).
Jednog dana ću objaviti i recept za picu bez glutena na kojoj bi pozavideo svaki proizvođač pice!
Hleb od banane je zdrav i veoma ukusan.