Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći hleb bez glutena

Domaći hleb bez glutena

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Domaći hleb bez glutena1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako vam gluten pravi problem, napravite aromatičan domaći hleb bez glutena"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 300 g
  • voda - oko 125 ml, mlaka
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte i promešajte kvasac, šećer sa vodom i ostavite na toplom mestu da se aktivira.

Nakon toga dodajte pirinčano brašno, jaje i so. Postepeno zamesite meko testo, a ako je neophodno dolijte još malo vode.

Nmažte pravougaoni kalup za pečenje i prebacite testo. Ostavite da raste i nakon toga ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Gotov domaći hleb bez glutena se vadi na rešetku da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: