Način pripreme
Za domaće brašno od leblebije, leblebija se peče na 160 stepeni oko 15 minuta. Kada se ohladi, melje se u delovima u mlinu za kafu.
Kinoa se opere i stavi da se kuva u 1/2 šolje vode. Kada voda provri, šporet se gasi i kinoa se ostavi poklopljena oko 15 minuta, dok se sva voda ne upije.
Brokoli je podeljen na cvetove. Promešajte 1 kašiku maslinovog ulja i začine i prelijte brokoli. Rasporedi se u pleh i peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10-15 minuta.
Kada se gotova kinoa i brokoli ohlade, stavite ih u seckalicu zajedno sa izmrvljenim sirom, brašnom od leblebije, 1 razmućenim jajetom i ostatkom začina i sameljite dok se ne dobije lepljiva smesa.
Za vegansku verziju, tofu ili veganski sir može se koristiti umesto običnog sira i umesto jajeta - 1 kačika mlevengo lanenog semena pomešano sa 3 kašike vode, ostaviti 5 minuta.
Od gotove mešavine formiraju se ćufte od brokolija. Na malo zagrejanog ulja pržite ćufte od povrća sa obe strane.
Za sos se pomešaju senf, med i sok od limuna. Kada se dobro izmešaju, dodajte humus i mešajte do jednolične smese.
Hrskave i ukusne keto ćufte od brokolija - nema šanse da vam se neće svideti :)