Način pripreme
Odsecite vrh glavice belog luka tako da se odseku vrhovi svih čenova.
Pokapajte 1 kašičicu maslinovog ulja, posuti solju i umotati u aluminijumsku foliju. Pecite beli luk u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 35-45 minuta ili dok ne omekša dovoljno da se zgnječi.
Brokoli se deli na cvetove, a stabljika seče na kockice. Začinite sa 1 kašikom maslinovog ulja, belim lukom u prahu, 1/2 kašike majčine dušice i solju po ukusu. Dobro izmešati i rasporediti na papir za pečenje. Pecite 20 minuta.
Luk je isečen na male komade.
Kada je beli luk spreman i ohlađen, preostala 1 kašičica maslinovog ulja se zagreva. U njemu pržite luk sa prstohvatom soli na srednjoj vatri 2-3 minuta.
Posle toga, omekšani beli luk se izgnječi od svih čenova i promeša sa lukom.
Dodajte oprani pirinač, bujon i sipajte vodu da provri. Kada je to gotovo, dodajte preostalu majčinu dušicu i smanjite temperaturu na nisku.
Kada je pirinač skoro gotov, dodajte pečeni brokoli, koru od limuna i sok, seckanu mirođiju i pesto. Ako je potrebno, tofu supa se može začiniti biberom i solju po ukusu.