Način pripreme
Oljuštite i operite krompir. Narendajte ga na krupno u velikoj posudi. Pripremite kalup za kiš i premažite ga maslacem. Umutite jaje u krompir. Začinite solju i biberom. Promeša se. Smesa se sipa u pripremljeni kalup.
Krompir je raspoređen kao kora po dnu, a na zidovima se formira bordura. Podloga za slani kiš se peče 30 minuta na 180 stepeni. Za to vreme se priprema punjenje. U velikoj posudi slomite preostala 4 jaja.
Ona se dobro umute. Paradajz treba da bude čvršći. Operite ga i isecite na kockice. Biserni luk se iseče na pola. Svežu kobasicu isecite na kockice. Ljute paprike se iseku na kolutove. Dodaju se u umućena jaja.
Sir se narenda direktno u posudu. Po potrebi začinite biberom i solju. Pomešajte sve sastojke za kiš od krompira. Preliju se preko kore od krompira i peku još 20 minuta.
Slani kiš od krompira je spreman za sečenje i serviranje sa sosom po želji.