Način pripreme
Prvo kuvamo pirinač. Sipajte u šerpu i dodajte 2 i po šolje vode i 1 šolju svežeg mleka.
Prokuvati i začiniti solju, biberom i kurkumom. Kada je gotovo, dodajte maslac i promešajte. Ostavljamo to po strani.
Meso isecite na kockice i propržite u tiganju. Pospite so, biber i kumin. Dodajte seckani luk. Pošto je meso skoro skuvano, prelijte vinom i ostavite još malo na šporetu da ispari.
Skinemo svinjski kebap sa vatre i ostavimo ga po strani.
U posudi pomešajte kiselo mleko, majonez, so, beli luk u prahu i sitno iseckani beli luk. U ovom slučaju sam dodao i mirođiju, jer sam je imao pri ruci.
Pripremamo tanjir i uzimamo posudu za supu. Napunimo posudu mesom iz tiganja - do oko 1/3.
Zatim stavljamo pirinač, pritisnemo ga kašikom i prekrijemo pripremljenim tanjirom.
Okrenite i uklonite posudu. Sipamo sos sa strane i spremni smo sa našim svinjskim kebapom sa pirinčem i sosom od belog luka.