Način pripreme
Crni luk se iseče na sitne komade, a beli luk se isecka na veoma sitno. Odvojite seckano perje od mladog luka.
Mleveno meso se prži sa lukom. Kada je spremno, dodajte 1 kašiku soja sosa, 5 začina, šećer, biber i kukuruzni skrob, rastvoren u 4 kašike tople vode. Kratko se meša i kada se rastvori skine se sa ringle.
Kuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju. Kada omekšaju, umočite kašiku u vodu i u nju slomite jaje. Služi kao barijera između nudli i jajeta da se ne zalepi za njih. Pustite da se jaje kuva oko 3 minuta, belance treba da bude potpuno kuvano, a žumanca tečno.
Za sos sipajte začin iz paketa nudli i dodajte 1 kašičicu soja sosa i pirinčano sirće. Dobro promešati.
Odložite gotovo poširano jaje. Ocedite rezance, ostavite samo malo vode.
Prilikom serviranja prvo prelijte sosom od začina za nudle. Gotove nudle se sipaju u njega. Na sredinu stavite mleveno meso, a preko poširano jaje.
Dodajte kukuruz iz konzerve ili na pari, seckani mladi luk i pospite susamom. Sve dobro promešajte sa sosom pre nego što pojedete instant nudle sa mlevenim mesom i poširanim jajetom.