Način pripreme
Mladi luk i praziluk se očiste, operu i sitno iseckaju. Šargarepa je oljuštena i narendana na krupno.
U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje i u njemu pržite mleveno meso dok ne postane mrvičasto.
Zatim izvadite i istopite maslac u šerpi. Zatim se povrće prži u njemu.
Nakon što omekša dodati pirinač i kratko pržiti dok ne postane staklast. Mleveno meso se vraća u posudu, dodaju se začini, paradajz, šećer.
Sve dobro izmešati i dodati tri šolje vode. Pustite da se krčka dok pirinač ne upije tečnost.
Za to vreme paprike se očiste od semenki, ali se poklopci ne seku do kraja.
Nakon što je punjenje gotovo, paprike se pune i ređaju u pleh, zatvarajući poklopcem. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, peći pod folijom prvih 20 minuta, pa skloniti foliju i peći do kraja.
Uživajte u mojim punjenim paprikama za Božić!