Mešane lepinje

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k63
Mešane lepinje
Fotografije: Anika Voit
1 / 4
03/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Domaće mešane lepinje - njihova aroma rano ujutru je nezamenljiva"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičica
  • so - prstohvat
  • brašno - oko 3 šolje ili do guste smese
  • seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašno i sipati u odgovarajuću posudu. Umutiti jaje u njega i dodati prstohvat soli.

U kiselo mleko dodajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo i promešajte. Pustite da se aktivira i dodajte u brašno.

Na kraju završimo sa dve kašike maslinovog ulja.

Mešajte ovu smesu viljuškom dok se svi proizvodi potpuno ne izmešaju. Testo ne bi trebalo da bude lepljivo, dodajte još brašna do meke, a nelepljive konzistencije.

Rukama oblikujte pogačice i stavite ih u tepsiju. Dobro je ako je prethodno obložena papirom. Po želji posuti semenkama.

Mešane lepinje pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: