Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Mekane lepinje sa kačkavaljem

Mekane lepinje sa kačkavaljem

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Mekane lepinje sa kačkavaljem
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Ukusne mekane lepinjice sa kačkavaljem, kojima je zaista teško odoleti"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • suvi pekarski kvasac - 1 kašika
  • mleko - 200 ml
  • brašno - 350 g
  • ulje - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • I još
  • kačkavalj - 300 g
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi pekarski kvasac preliti mlakim mlekom, dodati šećer i izmešati. Nakon toga dodati jaja, so, ulje i izmešati.

Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Ostaviti da odstoji sat vremema prekriveno providnom prianjajučom folijom.

Nadošlo testo podeliti na dva dela oblikujuči jufkice.

Oklagijom razviti obe jufkice, pa preko razvijenog testa rasporediti krupno rendani kačkavalj. Odvojiti malo kačkavalja sa strane za kasnije.

Krajeve testa skupiti, pa taj skupljeni deo okrenuti na dole, a gornji deo testa izbockati viljuškom.

Zatim opet razviti testo oklagijom.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene lepinje.

Premazati ih umućenim žumancetom i posuti rendanim kačkavaljem.Utrošiti kačkavalj koji ste odložili sa strane.

Peći 20 minuta na 180 stepeni.

Mekane lepinje sa kačkavaljem izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade te poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: