Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Jednostavna i ukusna Božićna torta

Jednostavna i ukusna Božićna torta

KrisiKrisi
Početnik
301179
Jednostavna i ukusna Božićna torta
Fotografije: Anonymous
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
6 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
46 min.
Porcije
12
"Jednostavna i sočna praznična torta sa omiljenim ukusima i aromama - pravi užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • vanilin šećer - 1 pakovanje (8 g)
  • kakao - 3 kašike
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • Za krem
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • kisela pavlaka - 500 g
  • bela čokolada - 150 g
  • kondenzovano mleko - 4 kašike
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kora se priprema tako što se jaja sa šećerom umute u penu. Dodajte ulje, sveže mleko, brašno sa praškom za pecivo, kakao i vanilu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.

Koristim pleh za rernu.

Pošto se kora ispeče i ohladi, isečem je jednom horizontalno i jednom vertikalno.

Tako dobijam 4 tanke kore za pravougaonu tortu.

Krem se priprema tako što se slatka pavlaka (ja koristim nezaslađenu) dobro umuti mikserom, doda se šećer u prahu i bela čokolada istopljena pari.

Istopim čokoladu sa malo pavlake.

Važno je da ga prvo pažljivo temperirate tako što ćete uz stalno mešanje u malim porcijama dodati pavlaku u već istopljenu čokoladu.

Kondenzovano mleko, kisela pavlaka se dodaju u umućenu slatku pavlaku i pažljivo se meša.

Kolač se sklapa naizmeničnim ređanjem kore i krema.

Ukrasite prazničnu tortu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: