Način pripreme
Koristim gotovo lisnato testo (malo pakovanje).
Ostavitelisnato testo da se odmrzne, odmotajte ga i vrlo lagano razvucite. Pomešate topljeni sir i kečap, pa ga lepo rasporedite po celom listu lisnatog testa.
Pršuta i masline se sitno iseckaju, sir i kačkavalj izrendaju i sve se dobro izmeša u posebnoj posudi zajedno sa začinima po izboru - koristimo origano ili bosiljak. Fil rasporedite ravnomerno i svuda po listu, pa ga pažljivo preklopite na pola po dužini. Nakon što fil ostane unutra, dobro se pritisne oklagijom i iseče na trake. U pleh se stavlja papir za pečenje, nakon čega se na njega ređaju grisine, uvijajući ih pri postavljanju.
Peku se na 190 stepeni nekoliko minuta dok ne dobiju lep ten. Budite oprezni jer brzo izgore.
Ostavite da se ohlade i grickajte ih kao savršeno društvo uz čašu piva ili vina.