Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Slani štapići»Lisnate grisine sa delikatesima

Lisnate grisine sa delikatesima

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Lisnate grisine sa delikatesima
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
24 min.
"Brze i ukusne lisnate grisine za vašu sledeću zabavu ili goste"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • masline - 3 komada
  • topljeni sir - 3 kašike
  • pršuta - 70 g
  • plavi sir - 20 g
  • kačkavalj - 50 g
  • kečap - 2 kašike
  • origano - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Koristim gotovo lisnato testo (malo pakovanje).

Ostavitelisnato testo da se odmrzne, odmotajte ga i vrlo lagano razvucite. Pomešate topljeni sir i kečap, pa ga lepo rasporedite po celom listu lisnatog testa.

Pršuta i masline se sitno iseckaju, sir i kačkavalj izrendaju i sve se dobro izmeša u posebnoj posudi zajedno sa začinima po izboru - koristimo origano ili bosiljak. Fil rasporedite ravnomerno i svuda po listu, pa ga pažljivo preklopite na pola po dužini. Nakon što fil ostane unutra, dobro se pritisne oklagijom i iseče na trake. U pleh se stavlja papir za pečenje, nakon čega se na njega ređaju grisine, uvijajući ih pri postavljanju.

Peku se na 190 stepeni nekoliko minuta dok ne dobiju lep ten. Budite oprezni jer brzo izgore.

Ostavite da se ohlade i grickajte ih kao savršeno društvo uz čašu piva ili vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: