Način pripreme
Prvo se priprema smesa za punjenje. Za tu svrhu narendajte bundevu na krupno. Dodajte iseckane orahe, cimet i tečnu steviju.
Količina zaslađivača je indikativna i zavisi od proizvođača - koliko je bundeva slatka, i od preferencija. Promešajte fil i ostavite na stranu.
Uzmite jedan list kore i namažite ga, stavite drugi preko i takođe nauljite. Fil se rasporedi i kora umota u rolat, a rolat u puž.
Prvi valjani komad stavlja se u centar nauljene tepsije.
Na isti način postupiti i sa ostalim korama, sa rolatima uzastopno umotavati oko prve stavljene u pleh.
Na kraju se rolati premažu uljem i pita od bundeve se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Kada je gotova, ako želite da bude sočnija, možete je poprskati gaziranom vodom i pokriti krpom da fantastična pita od bundeve bude mekša.
Kada je ohlađena, zdrava pita od bundeve sa stevijom je spremna za posluživanje.