Način pripreme
Stavite mleveno meso u posudu, dodajte veoma sitno seckani crni luk (1 manja glavica), korijander, so i biber i dobro promešajte.
Mokrim rukama oblikovati ćuftice, poređati ih na razdaljinu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Za to vreme u tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckani crni luk (1 manja glavica), dodajte narendanu šargarepu i seckanu papriku i kuvajte dok ne omekša.
Dodajte pasirani paradajz, začinite čubrom, bosiljkom, solju i biberom i promešajte.
Prokelj blanširajte u ključaloj slanoj vodi 5 minuta, ohladite pod hladnom vodom i ocedite.
U pleh sipajte paradajz sos, na njega rasporedite prokelj i ćuftice.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, na kraju pečenja posuti rendanim sirom.
Prokelj sa ćufticama je veoma ukusno jelo.