Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Prokelj sa ćufticama

Prokelj sa ćufticama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Prokelj sa ćufticama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Prokelj sa ćufticama umesto tradicionalnog kupusa sa svinjetinom - sasvim dobra ideja"

Potrebni sastojci

  • prokelj - 300 g
  • mleveno meso - 200 g
  • korijander - 1 kašičica
  • luk - 2 glavice (male)
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • paradajz pire - 200 g
  • mleveni čubar - 1 kašičica
  • mleveni bosiljak - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • tvrdi sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu, dodajte veoma sitno seckani crni luk (1 manja glavica), korijander, so i biber i dobro promešajte.

Mokrim rukama oblikovati ćuftice, poređati ih na razdaljinu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Za to vreme u tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckani crni luk (1 manja glavica), dodajte narendanu šargarepu i seckanu papriku i kuvajte dok ne omekša.

Dodajte pasirani paradajz, začinite čubrom, bosiljkom, solju i biberom i promešajte.

Prokelj blanširajte u ključaloj slanoj vodi 5 minuta, ohladite pod hladnom vodom i ocedite.

U pleh sipajte paradajz sos, na njega rasporedite prokelj i ćuftice.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, na kraju pečenja posuti rendanim sirom.

Prokelj sa ćufticama je veoma ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: