Način pripreme
Torta Pavlova sa jagodama i borovnicama je ukusna i veoma sofisticirana. Pogodan je desert za svaku posebnu priliku.
Odvojite samo belanca od jaja. Trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi u suvoj i čistoj posudi. Umute se mikserom i delom šećera. Dodajte skrob i sirće. Na kraju dodajte preostali šećer i mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu.
Na papiru za pečenje nacrtajte krug. Pažljivo, uz pomoć lopatice, stavite gotovu smesu i pažljivo rasporedite po obrisu kruga, praveći malu rupu u sredini kao udubljenje.
Pecite puslicu koru tortu u zagrejanoj rerni na 100-120 stepeni oko 90 minuta. Koratreba da ima koru spolja i da bude mekana iznutra.
Nakon što isključite rernu, ostavite koru unutra još 20 minuta. Zatim ostavite mereng koru da se ohladi i pripremite krem tako što ćete pomešati krem sir sa šećerom u prahu, umutiti dok ne postane kremasto i dodati po malo pavlake i vanile.
Kada sastavljate Pavlovu tortu, stavite koru na tanjir za torte. Kašikom nanesite krem na vrh. Na kraju tortu ukrasite svežim jagodama i borovnicama.
Voćni kolač se servira odmah i ne čuva se u frižideru. Ako se spremate za goste, kora se može ispeći, a krem napraviti unapred i sastaviti pre serviranja.