Način pripreme
Spanać se veoma dobro opere.
U šerpu se stavljaju 2 litre vode i šećer.
Kada uzavri, u ključalu vodu se potapa spanać na 2 minute, vadi se iz šerpe i stavlja se u đevđir da se ocedi.
Luk se očisti, opere i sitno nasecka.
Ulje se zagreva i u njemu se zaprži luk da dobije zlatkastu boju, nakon čega se dodaje oceđeni spanać.
Propržava se uz neprestano mešanje 5 minuta i skida se sa ringle.
Proprženi spanać sa lukom se sipa u posudu.
Kozji sir se izmrvi i dodaje se u spanać.
Jaja se mute u posebnoj posudi i takođe se dodaju u smesu.
Veoma dobro se muti.
Kaneloni se pune smesom i ređaju se u tepsiju.
Maslac se stavlja u kaserolu sa nelepljivim premazom.
Dodaje se speltino belo brašno i propržava se na 2 minute, nakon čega se u tankom mlazu dodaje bademovo mleko.
Mlečnom smesom se zalivaju kaneloni sa spanaćem.
Kaneloni sa spanaćem, kozjim sirom i bademovim mlekom se peku 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nakon čega se dodaje izrendani kačkavalj i peče se još 10 minuta.