Način pripreme
Prokuvajte veliki lonac slane vode i sipajte dobro isprane puževe. Kuvajte 20 minuta, pa kuvane puževe izvadite rešetkastom kašikom. Koristeći štapić za ražnjiće ili dugačku iglu, uklonite mesnati deo puževa.
Crni luk i šargarepu sitno iseckati, zaliti sa 800 ml vode i prokuvati. Začinite solju, izgnječenim belim lukom, lovorovim listom i majčinom dušicom i dodajte očišćene puževe. Pustite da se kuva 15 minuta na laganoj vatri.
U posebnoj posudi kuvajte prazne kućice puževa 10 minuta. Dok se puževi i kućice kuvaju, umutite maslac u penu. Dodajte 1/2 presovanog čena belog luka i sitno seckani luk i peršun, posolite i dobro promešajte.
Na dno kućica puževa stavite malo začinjenog maslaca, na vrh stavite meso od puža i ponovo prelijte maslacem. Punjene puževe poređati u pleh, dodati malo vode i peći u zagrejanoj rerni, tek toliko da se maslac istopi. Poslužite direktno iz pleha za pečenje.