Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica sa piletinom i pečurkama

Domaća pica sa piletinom i pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Domaća pica sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Niko nikada nije video kako izgleda hladna domaća pica, jer se pojede dok je još topla"

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml mlaka
  • brašno - oko 600 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • za nadev
  • pileći file - 400 g
  • pečurke - 500 g sveže
  • kačkavalj
  • paradajz pire
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite srednje čvrsto testo i ostavite ga da se odmori. Pileći file skuvajte u slanoj vodi.

Pečurke naseckajte na kockice. Pripremite tepsije, eventualno ih obložite papirom za pečenje ili nauljite.

Podelite testo u zavisnosti od toga koliko želite da pice budu tanke. Nauljite ruke i razvucite testo do ivice tepsije, lagano ga podignite da napravite obod. Namazati paradajz pireom testo.

Rasporedite piletinu i šampinjone, pospite origanom i ostavite oko 30 minuta, pa pecite u zagrejanoj rerni.

Pre nego što izvadite picu, pospite rendanim kačkavaljem i kratko zapecite.

Domaća pica sa piletinom i pečurkama je ukusna i laka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: