Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Španska veganska salata

Španska veganska salata

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Španska veganska salata
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
29/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Posle ove veganske španske salate, osećaćete se kao da ste pojeli kolenicu"

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 1 komad
  • crni paradajz - 5 komad
  • krastavac - 1 komad
  • zelena paprika - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • leblebija - 1/2 kutije
  • kukuruz - 1/2 kutije
  • crne masline - 20 komada
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - suvi
  • mirođija - suva
  • senf - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • balzamiko sirće - 4 kašike
  • sok od limuna - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite i operite listove zelene salate jedan po jedan.

Osušite ih i isecite na velike komade. Isecite paradajz na velike komade.

Kukuruz i leblebiju ocediti od tečnosti i dodati povrću.

Luk i krastavac i zelenu papriku isecite na tanka rebarca.

Čenove belog luka sitno iseckajte i dodajte zajedno sa maslinama.

U tegli pripremite preliv za salatu sa leblebijom tako što ćete pomešati 4 kašike soka od limuna, 4 kašike balzamiko sirćeta, 4 kašika maslinovog ulja i 1 kašiku senfa.

Zatvorite teglu poklopcem i protresite dok se smesa ne ujednači.

Zatim prelijte vegansku špansku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: