Način pripreme
Očistite jagode za salatu i isecite ih na tanke komade. Stavite ih u manju posudu i pomešajte sa malo maslinovog ulja, belim balzamiko sirćetom i prstohvatom soli. Ostavite tako 5-10 minuta, ne više.
Operite zelenu salatu i iskidajte je u posudu. Trebalo bi da bude dobro oceđena od vode. Pomešajte sa listovima bejbi spanaća.
Zelenu salatu začinite prelivom od maslinovog ulja, soli i balzamiko sirćeta, a možete dodati i sos koji su jagode odvojile.
Na suvom tiganju tostirajte orašaste plodove i semenke. Ostavite sa strane i sačekajte da se ohlade.
U isti vreli tiganj stavite mali komad papira za pečenje malo premazan maslinovim uljem. Rasporedite polovinu šećera i sačekajte dok ne počne da se karamelizuje. Vatra ne bi trebalo da bude veoma jaka da ne bi brzo izgorelo.
Na gotov formirani karamel stavite krišku pečenog sira i ostavite da se zalepi za sir i postane ćilibarska kora.
Zatim podignite sir, stavite preostali šećer i ponovo ga vratite u tiganj da se sa druge strane karamelizuje.
Uklonite i stavite na zelenu salatu. Sa strane poređajte jagode i pospite tostiranim semenkama i orasima.
Salata sa zapečenim kozjim sirom i mariniranim jagodama - spektakularna i veoma ukusna ideja kojom možete zadiviti sve goste za stolom.
Odlična kombinacija!