Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica sa lukom i pečurkama po starom receptu

Pileća džigerica sa lukom i pečurkama po starom receptu

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Pileća džigerica sa lukom i pečurkama po starom receptu
Fotografije: Yordanka Vasileva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Pileća džigerica sa lukom i pečurkama je spremna. Aroma je neodoljiva. Čak i ako niste gladni, ogladnećete."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 400 g
  • pečurke - 150 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • crvena paprika - 1 komad
  • sir - 100 g
  • ulje - 15 ml
  • maslac - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • belo vino - 80 ml
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pečurke na kriške. Zagrejte tiganj sa uljem i maslacem i pržite pečurke 5-6 minuta.

Za to vreme džigerice isecite na komade srednje veličine i dodajte ih pečurkama. Začinite solju i biberom.

Posle deset minuta dodajte luk isečen na četvrtine ili rebarca.

Sitno iseckajte beli luk i takođe ga dodajte u tiganj.

Dobro promešati i ostaviti da se jelo sa džigericom kuva ispod poklopca 20 minuta.

Za to vreme narendati paradajz, a crvenu papriku iseći na sitno. Dobro je ako prethodno ispečete papriku. Dodajte ih u tiganj. Posle 2-3 minuta pospite alevom paprikom. Dobro promešati i sipati vino.

Stavite poklopac i ostavite posudu da se krčka na srednjoj laganoj vatri 15-20 minuta.

Pileća džigerica sa lukom i pečurkama je spremna. Aroma je neodoljiva. Čak i ako niste gladni, ogladnećete.

Jelo poslužite toplo, posuto peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: