Način pripreme
Za pohovanje umutite jaja, dodajte hladnu vodu, ulje, so, biber i prašak za pecivo.
Izmešajte i sipajte brašno sa skrobom i mešajte dok se ne dobije gusta homogenozivana kaša.
Pileći file naseckajte na sitne komadiće, začinite solju i crnim biberom.
Za sos u posudu sipajte sastojke i mešajte dok se ne dobije sos. Ostavite sa strane.
Komade pileta stavite u pohovanje takp da se pokriju i upiju smesu.
U tiganj sipajte ulje i zapržite pohovane zalogaje dok ne postanu zlatkasti stavljajući po nekoliko komada u tiganj i propržite ih. Podelite ih na nekoliko delova, zato što što je veća količina, to će se više smanjivati toplina u tiganju i pohovanje će se raspasti. Ja sam napravila tu grešku i sa dela komada je spalo pohovanje.
Vadite ih na papirni ubrus, bez da ih gomilate jedno na drugo, da se ne zapare i omekšaju.
Kada ispržite sve pileće zalogaje, uklonite masnoću iz tiganja, očistite i osušite.
U suvi tiganj sipajte slatko - kiseli sos.
Izmešajte i kuvajte otprilike 2 minute.
Dodajte zalogaje, izmešajte tako da upiju sos i sklonite sa ringle.
Na kraju po želji pospite svežim mladim lukom u slatko-kiselom sosu.
Počastite svoja čula ovim buketom ukusa i aroma. Već danas uživajte u domaćoj sočnoj piletini u slatko-kiselom sosu.