Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pirinčane špagete sa svinjetinom

Pirinčane špagete sa svinjetinom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pirinčane špagete sa svinjetinom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
2
"Pirinčane špagete sa svinjskim mesom za veoma gladne kojima samo salata nije dovoljna."

Potrebni sastojci

  • pirinčane špagete - 250 g
  • šnicle - 400 g, svinjske grudi ili drugo
  • vočestar sos - 1 supena kašika
  • senf - 1 kašičica
  • soja sos - 3 supene kašike
  • vorčester sos - 3 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • kumin
  • beli luk - 2 čena, presovani
  • crni biber
  • ulje
  • susam - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica, kromid
  • šargarepa - 1 komad
  • čeri paradajz - 3 komada, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinčane špagete sa svinjskim mesom za veoma gladne, koje samo salata ne može da zasiti.

Operemo svinjske šnicle i poređamo ih u jensku posudu. Pravimo marinadu od prve tri kašike soja sosa, Vorčestar sosa, meda, 3 supene kašike ulja, kumina, senfa, crnog bibera i belog luka. Mešamo dok ne postane homogeno i četkom premazujemo šnicle marinadom sa obe strane.

Marinirane šnicle pokrivamo poklopcem i ostavljamo ih na hladnom mestu u jenskoj posdi, barem na dva sata.

Dinstamo naseckane na trake šnicle u tepsiji pokrivenoj aluminijumskom folijom, sa malo vode na otprilike 90 minuta na 150 stepeni uz neprestano nadgledanje.

U tiganju na umerenoj vatri na malo ulja propržavamo izrendanu glavicu kromid luka, izrendanu šargarepu, susam i izrendani čeri paradajz. U njih dodajemo i meso, zalivajući sa ostale 3 supene kašike soja sosa i malo vode (ili belog vina). Dobro mešamo dok ne bude gotovo.

Pirinčane špagete skuvane prema putstvima na pakovanju stavljamo na tanjir, a na njih gotov nadev od mesa.

Sve izmešamo i nudle poslužujemo dok su tople! So ne stavljamo, zato što je soja sos slan.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: