Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb od krompira sa sušenim paradajzom

Hleb od krompira sa sušenim paradajzom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Hleb od krompira sa sušenim paradajzom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Hleb od krompira sa sušenim paradajzom za neverovatno ukusne sendviče."

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 1 šolja
  • integralno brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičoca
  • krompir - 3 komada, mala
  • kim - 1/4 kašičice
  • sušeni paradajz - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • kvasac - 20 g, sveže
  • voda - topla, 1 nepuna šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešam brašno, so, krompir, kim i sitno naseckan sušeni paradajz. Dobro izmešam.

U čaši tople vode istopim kvasac sa kašičicom šećera. Odmah sipam u brašno, zajedno sa uljem i mešam kašikom dok se ne sakupi u loptu testa. Ako je potrebno, dodajem još malo brašna. Ja sam morala da dodam još malkice integralnog brašna.

Pokrivam filjom, providnom i ostavljam na toplom da nadođe.

A zatim premesim sa malo brašna na radnoj površini koliko je potrebno da oblikujem loptu koju stavljam u duvoku jensku posudu sa poklopcem, podmazanu uljem i posutu brašnom. Zatvaram poklopcem i ostavljam da ponovo nadođe hleb u jenskoj posudi.

Kada je gotovo, nakon pola sata otprilike, sečem pogaču odozgo i posipam sa malo brašna.Zatvaram poklopcem i hleb pečem na 200 stepeni desetak minuta dok se ne ispuni posuda i zatim skidam poklopac i zapečem dok ne bude gotovo!

Vadim i hladim hleb od krompira sa sušenim paradajzom, uvijen u krpu.

Ukusno! Ali ukoliko ne volite aromu kima, preskočite ili stavite svoj omiljeni začin.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: