Način pripreme
Skuvajte oprane i očišćene pileće džigerice u posoljenoj vodi oko 10-15 minuta. Treba da ostanu meke i sočne.
Za to vreme pripremite povrće:
Očistite i iseckajte luk na kockcie ili polumesec. Isecite papriku na ivice, a šargarepu na tanke krugove ili polovine.
Oljušteni roze paradajz možete pasirati na pire ili izrendadi. Mogu biti sveži ili paradajz iz konzerve.
Mladi luk isecite na krugove, odvojite zelena pera od belog dela.
Kad džigerice budu gotove ocedite ih od vode i ostavite u zatvorenoj posudi da se ne suše.
Ugrejte tiganj sa uljem na umerenoj vatri i propržite luk (stari luk + beli deo svegeg). Nakon nekoliko minuta kad luk omekša stavite tanke štapiće crvene paprike i dodajte so i iseckani peršun. Kuvajte još nekoliko minuta da svo povrće bude gotovo.
Nakon toga sipajte paradajz, alevu papriku, nanu, majčinu dušicu, izmrvljenu suvu ljutu papriku i mali prstohvat šarene soli.
Mešajte 2-3 minuta i stavie džigerice i vino. Možete sipati i pola šolje vode.
Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. Pred kraj stavite čubar, još soli po ukusu i iseckajte pra mladog luka.
Servirajte pikantne pileće džigerice u sosu od paprika i paradajza uz čašu crvenog vina.
Prijatno!