Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Njoke sa buratom

Njoke sa buratom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Njoke sa buratom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Pozovite Italiju u svoj dom sa ovim ukusnim njokama sa buratom. Servirajte ih sa belim vinom i uživajte u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • njoke - 400 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja, pasirani
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so
  • unuverzalni začin - 1/2 supene kašike, mediteranski
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • parmezan - 50 g
  • burata - 1 kugla
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema sos za njoke. Za taj cilj mala glavica luka se sitno nasecka, zajedno sa nekoliko čenova belog luka. Stavljaju se u tiganj sa zagrejanim uljem i zapržavaju.

Kada omekšaju, stavljaju se paradajz pire razmućen u malo vode i pasirani paradajz. Sos se začinjava solju i mediteranskim začinima. Ostavlja se da se zgusne na umerenoj temepraturi, nakon čega se sipa pavlaka. Sos se kuva još 2-3 minute, bez da uzavire.

Njoke se kuvaju u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Ocede se od vode i stavljaju u pripremljeni sos. Jelo se posipa izrendanim parmezanom. Serviraju se tople, ukrašene komadićima sira burata.

Pozovite Italiju u svoj dom sa ovim ukusnim njokama sa buratom. Servirajte ih sa belim vinom i uživajte u svakom zalogaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: