Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnati kolači»Gnezda od lisnatog testa punjena kremom i voćem

Gnezda od lisnatog testa punjena kremom i voćem

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Gnezda od lisnatog testa punjena kremom i voćem
Fotografije: Yordanka Vasileva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
16
"Gnezda od lisnatog testa punjena kremom i voćem kojima ne možete i ne treba da odolite"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 550 g
  • trešnje i borovnice (može i zamrznute)
  • šećer u prahu - za posipanje
  • Za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • kondenzovano mleko - 60 g
  • kukuruzni skrob - 1, 5 kašika
  • šećer - 60 g
  • vanilin šećer - 5 g
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Priprema krema:

Zagrevamo sveže mleko, ali nikako ne treba da proključa.

Umutite jaja sa šećerom. Dodamo im skrob i nastavimo da mutimo do glatke smese bez grudvica.

U vrelo mleko sipajte vanilin šećer i kondenzovano mleko.

U mešavinu od jaja sipajte malo pola mleka, istovremeno mešajući.

Preostalo mleko stavite na šporet i dodajte smesu od jaja. Uključite srednju vatru i mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac.

Mešajte dok ne dobijete lepu glatku smesu. Krem sipamo u pliću posudu i prekrijemo streč folijom, koju treba čvrsto staviti na krem.

Pustite da se krem za kolače potpuno ohladi.

Pripremamo gnezda od lisnatog testa.

Razvijemo oklagijom list debljine oko 0, 5 mm. Izrezali smo trake širine oko 2 cm.

Trebalo bi da dobijete 16 traka od jednog lista.

Uzimamo dve trake, lagano ih uvijamo i uvijamo u puž, probušimo jedan kraj odozdo i lagano ga poravnamo da napravimo dno gnezda.

Gnezda ređamo u pleh sa papirom za pečenje na rastojanju jedno od drugog.

U svako gnezdo stavite po kašiku krema.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15-20 minuta.

Nakon uklanjanja gotovih gnezda iz rerne, ukrašavamo ih voćem. Koristila sam smrznute trešnje i borovnice.

Ostavite neverovatne kolače da se potpuno ohlade i pospite ih šećerom u prahu.

Koristila sam 2 pakovanja lisnatog testa od 275 g iz kojih sam dobila 16 gnezda od lisnatog testa punjenih kremom i voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: