Način pripreme
/undefined Priprema krema:
Zagrevamo sveže mleko, ali nikako ne treba da proključa.
Umutite jaja sa šećerom. Dodamo im skrob i nastavimo da mutimo do glatke smese bez grudvica.
U vrelo mleko sipajte vanilin šećer i kondenzovano mleko.
U mešavinu od jaja sipajte malo pola mleka, istovremeno mešajući.
Preostalo mleko stavite na šporet i dodajte smesu od jaja. Uključite srednju vatru i mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac.
Mešajte dok ne dobijete lepu glatku smesu. Krem sipamo u pliću posudu i prekrijemo streč folijom, koju treba čvrsto staviti na krem.
Pustite da se krem za kolače potpuno ohladi.
Pripremamo gnezda od lisnatog testa.
Razvijemo oklagijom list debljine oko 0, 5 mm. Izrezali smo trake širine oko 2 cm.
Trebalo bi da dobijete 16 traka od jednog lista.
Uzimamo dve trake, lagano ih uvijamo i uvijamo u puž, probušimo jedan kraj odozdo i lagano ga poravnamo da napravimo dno gnezda.
Gnezda ređamo u pleh sa papirom za pečenje na rastojanju jedno od drugog.
U svako gnezdo stavite po kašiku krema.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15-20 minuta.
Nakon uklanjanja gotovih gnezda iz rerne, ukrašavamo ih voćem. Koristila sam smrznute trešnje i borovnice.
Ostavite neverovatne kolače da se potpuno ohlade i pospite ih šećerom u prahu.
Koristila sam 2 pakovanja lisnatog testa od 275 g iz kojih sam dobila 16 gnezda od lisnatog testa punjenih kremom i voćem.