Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od pileće džigerice i crvenog pasulja

Pašteta od pileće džigerice i crvenog pasulja

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3241131k92
Pašteta od pileće džigerice i crvenog pasulja
Fotografije: Juliya
1 / 2
26/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pašteta od pileće džigerice i crvenog pasulja je ukusna i ohlađena i blago topla."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 250 g
  • crveni pasulj - 100 g skuvan
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • crno vino - 3 kašike (suvo)
  • kravlji maslac - 50 g
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • piment - 3 komada
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte ulje, dodajte krupno seckani luk, šargarepu i beli luk i dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte pileću džigericu, lovorov list i piment.

Poklopite i kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta, povremeno mešajući.

Dodajte vino, crveni pasulj (može i beli) i ostatak začina.

Promešajte i kuvajte još 5-10 minuta.

Sklonite posudu sa vatre, uklonite piment i lovorov list.

Prebacite mešavinu za pileću paštetu u blender ili posudu, dodajte kravlji maslac i napravite pire.

Pašteta od pileće džigerice i crvenog pasulja je ukusna i ohlađena i blago topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: