Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Posna janija sa keljom i heljdom

Posna janija sa keljom i heljdom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Posna janija sa keljom i heljdom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
05/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Posna janija, koja se sprema veoma jednostavno"

Potrebni sastojci

  • kelj - 150 g
  • heljda - 1 šolja
  • mladi luk - 1 struk
  • mladi beli luk - 1 struk
  • paradajz - 2 mala
  • so
  • biber
  • mirođija
  • ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ova janija je zdrava i ukusna.

Prvo treba da se očisti luk, da se opere i isečen, a nakon toga da se opran kelj očisti od drški i da se iseče.

Paradajz se seče na kocke.

U šerpi se zagreva ulje i u njemu se dinsta povrće.

Heljdu smo natopili u hladnoj vodi, desetak minuta, nakon toga smo je obilno isprali kroz cediljku.

Dodajemo je u smesu od povrća i prelivamo vodom ili bujonom.

Začinjavamo silju i biberom i kuvamo desetak minuta ili dok se ne skuvaju svi sastojci.

Po želji se posna janija posipa isečenom mirođijom.

Posna janija sa keljom i heljdom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: